Bemutatkozó poszt

Elindult a honlapunk és ezzel együtt sorozatot indítunk a tapasztalatainkról, amelyeket a Deviszont előkészítése során gyűjtöttünk, remélve, hogy ezzel másokat is inspirálhatunk.

Már nagyon vártuk a honlap indulását, hogy mesélhessünk egy másik indulásról, vagyis hogy hogyan kezdődött a Deviszont. Már az első pillanattól fogva nagyon fontosnak tartottuk azt, hogy átadjuk a tapasztalatainkat másoknak, mert mi is rengeteget tanultunk ebben az elmúlt egy évben. Ez a közös tanulás lelkesített és segített minket, mert így láttuk, hogy másoknak milyen problémái és megoldásai vannak, és azt is, hogy mekkora nyitottsággal és segítőkészséggel fogadtak minket, bárhova is fordultunk támogatásért. Ez a támogatás pedig még fontosabb akkor, amikor egyébként nagy erőkkel dolgoznak azért a közéletben, hogy ellehetetlenítsék a progresszív mozgalmakat és kezdeményezéseket.

Amikor először megfogalmazódott bennünk a Deviszont ötlete, borzalmasan nagy feladatnak tűnt egy közösségi hely létrehozása, bár akkor még nem tudtuk se a nevet, se azt, hogy közösségi teret akarunk. Igazából csak annyit tudtunk, hogy tinédzserekkel szeretnénk együtt dolgozni azon, hogy egy összetartó közösségben tudjanak közösen tanulni, és tenni egy egyenlőbb világért – és hogy nincs mire várnunk. Mert soha nem lesz „ideális alkalom”. El kell kezdeni szervezni és dolgozni, és egy idő után össze fog állni valami.

Azóta is ezen dolgozunk, és azt látjuk, hogy nem hiába, hiszen mindjárt indul a helyünk. Szeretnénk, ha azok, akiknek hasonló ötletük támad, bátrabban belevágnának, hiszen nagy a feladat, de nem megcsinálhatatlan, és már van sok-sok tudás és tapasztalat, amire építhetnek. Mi is mások tapasztalataira építünk, és szeretnénk az eddig összegyűlt tudásunkkal segíteni, hátha ettől valakiknek egy lépéssel könnyebb lesz.

Éppen ezért sorozatot indítunk, amiben bemutatjuk lépésről lépésre, hogy hogyan jutottunk ide. Szó lesz elvi háttérről, a csapatunk működéséről, az első adománygyűjtésünkről, de technikaibb dolgokról is, például az egyesület alapítása kapcsán. Olvassátok, egészítsétek ki, és osszátok meg ti is a tapasztalaitokat!