Tagjaink: Fernengel Ági

Egész kis koromtól gyerekekkel akartam foglalkozni, először háromévesen kórházi óvónéninek készültem, meg a családomban is sokan foglalkoznak fiatalokkal vagy tanítanak valamilyen formában. Az egyik legfontosabb állomás még, hogy már nyolc éve táboroztatok gyerekeket nyaranta, amit imádok, és ahol nagyon sokat tanultam a gyerekektől.

Egyébként szociológus vagyok, ami már jobban látszik a Deviszonton, mert amellett, hogy mindannyiunknak fontos, hogy fiatalokkal dolgozzunk együtt, már a rendszerszintű egyenlőtlenségek miatt érzett felháborodás is motivált minket, hogy belevágjunk. És ez látszik is abban, hogy milyen elvek mentén, és milyen célokat megfogalmazva dolgozunk, hogy igyekszünk mindig a társadalmi összefüggéseket figyelembe véve gondolkodni a fiatalok és a saját helyzetünkről is.

Nagyon jó érzés egy ilyen kezdeményezésben dolgozni, mert azt látod, hogy a kezetek alatt valami lesz a semmiből. Nekem nagyon motiváló a csapatunkkal dolgozni, mert sikerült olyan csoportdinamikát kialakítanunk, hogy tudjuk, hogy mindig számíthatunk egymásra, és tudjuk, hogy mind ugyanazért dolgozunk. Remélem, hogy ahogy minket is sokan inspiráltak, a mi példánk is lelkesít majd másokat, és ők is belevágnak a szerveződésbe.