Tagjaink: Major Magda

Szociális munkásnak és jogásznak tanultam. Tizenéves koromtól a társadalmi egyenlőtlenségek miatti felháborodás hajtott a tanulásban, a munkában és az önkéntes munkáimban is. Emellett nagyon szeretek gyerekekkel és fiatalokkal dolgozni.

Iszonyatosan egyenlőtlen a társadalmunk, és az oktatási rendszer ahelyett, hogy ezen javítana, bebetonozza a hátrányokat. Elszörnyedek azon, hogy gyerekek más kiskoruktól fogva azt hallják minden honnan, hogy mennyi mindenre nem képesek. Az oktatás és a szakképzési rendszer különösen az ellen dolgozik, hogy a fiatalokból intelligens, széles látókörű, önmagukért és a környezetükért tenni tudó és akaró emberek váljanak. Azért szeretnék küzdeni, hogy a lemondást és önbizalomhiányt annak a tudása váltsa fel, hogy mindenki értékes, mindenki képes gondolkozni önmagáról és a világról, és az elnyomott emberek akarjanak tenni a jobb és egyenlőbb társadalomért.

A Deviszont ötletét mintha csak rám szabták volna. Amikor pedig megszűnnek az egyenlőtlenségek a világban, irodalommal fogok foglalkozni. ;