Tagjaink: Szarka Alexandra

A 18. kerületben nőttem fel, ott jártam suliba, de sok időt töltöttem Kispesten is. Gimiben rendszeresen agyaltam azon, hogy mit kezdjek magammal, nem kötött le az iskola túlzottan, az irodalom volt az egyetlen, ami érdekelt. Órák után a haverjaimmal általában kiültünk valami térre és vártuk, hogy történjen valami. Jó lett volna egy hely, ahol lehet valamit csinálni, valamit kezdeni magunkkal. Na ilyen nem volt, szóval megcsináltuk mi magunknak a történéseket, így vagy úgy.

Bár nem voltam túl jó tanuló, a magyarom miatt felvettek az egyetemre, ahol filozófiát és szociális munkát tanultam. Ez eléggé megváltoztatta az életem, mert itt olyan társadalmi helyzetből jövő emberekkel találkoztam, akikkel korábban sose. Elkezdtem látni magam körül egy társadalmi rendszert, ami tele van egyenlőtlenségekkel, ahol az emberek lehetőségeit nagyrészt az határozza meg, hogy ki hova születik. Ezt nem tartom igazságosnak, szóval eldöntöttem, hogy tenni akarok ellene. Ez a meggyőződés, meg a korábbi tapasztalataim inspiráltak arra, hogy létrehozzuk a Deviszontot, ami nekem egy forma az oktatási egyenlőtlenségek elleni harcban.

Amúgy szeretem a punk meg rap zenét, ez a kép pedig a havanna lakótelepen készült, amihez nagyon kötődöm, mert mellé jártam suliba. A narancsot, na azt viszont utálom.