Rólunk

Mi a célunk?

Egy közösségi tér létrehozása szakiskolába és szakgimnáziumba járó fiataloknak Kispesten. Azt szeretnénk, ha a hozzánk járóknak a tanulmányaikban való segítség mellett lehetőségük lenne arra, hogy megismerjék az őket körülvevő világot és a benne lévő helyüket. Azt gondoljuk, hogy a tanulásnak számos olyan formája létezik, amelyet az iskolákban sajnos nem alkalmaznak, pedig mindenen fél szempontjából kitűnően működnek.

Mit csinálunk?

Egyszeri és ismétlődő foglalkozásokat szervezünk, amiknek középpontjában a csapatmunka, a készségfejlesztés és a társadalomismeret áll, és ahol az élmény általi tanulás a legelső. Emellett egy olyan helyet működtetünk, ahova be lehet jönni akkor is, ha az ember csak úgy el lenne valahol, esetleg még csocsózna is egyet.

Kik vagyunk?

Fiatal szociális munkások, pedagógusok és társadalomtudósok. Azért dolgozunk, hogy mindenki egyenlő esélyekkel férjen hozzá a társadalmi érvényesüléshez szükséges tudáshoz és képességekhez; hogy a világ megismerése és értelmezése ne kiváltság legyen, hanem minden ember szabadon kifejlesztett képessége.

Amiben hiszünk:

  • Kritikai pedagógia
  • Élmény alapú tanulás
  • Közösség
  • Tudatos társadalmi cselekvésre ösztönzés és egy igazságosabb társadalom